Reparaties en technische ondersteuning

De reparatiewerkplaats beslaat meer dan 17.000 vierkante meter van het Surmac terrein en beschikt over gespecialiseerde werkplaatsen die uitgerust zijn met kranen, speciale werkbanken en speciaal ontworpen gereedschappen.

Deze afdeling is verdeeld in verschillende afdelingen.

Velddiensten
Deze afdeling zorgt voor snelle en deskundige reparatie waar dan ook in Suriname. Onze zeer bekwame monteurs beschikken over speciale instrumenten voor de velddiensten alsook over referentiemateriaal.

Algemene Reparaties
Deze afdeling is belast met de reparatie en het onderhoud van complete machines die bij Surmac worden binnengebracht.

Rijwerk
Deze afdeling reconditioneert onderstellen van rupsen van trekkers en doet algemeen laswerk. Het deskundig personeel maakt gebruik van automatische laswerkgereedschappen.

Motor Revisie
Deze afdeling reviseert motoren, cilinderkoppen en brandstofpompen en beschikt over een waterrem met een vermogen van 1000 PK en 2 testbanken voor brandstofpompen.

Transmissie en Hydraulische Revisie
Deze afdeling repareert transmissies, differentiëlen, eindaandrijvingen, hydraulische pompen en cilinders en beschikt over een hydraulische testbank.

Elektrisch Centrum
Deze afdeling repareert elektrische componenten, zoals dynamo’s, starters, elektrische systemen in machines, elektronische besturingsapparatuur en generator applicaties.

Naast de uitvoerende afdelingen wordt vanuit de afdeling Technische Ondersteuning assistentie verleend in gevallen van garantie, complexe technische problemen en bij de uitvoering van verbeterprogramma’s aan machines. Van hieruit vindt ook de afhandeling van olie analyses plaats.

Een aparte afdeling is Aanmelding en Werkorders. Hier vindt de ontvangst, planning en facturering van de werkorders plaats. De receptionist van deze afdeling is het primaire aanspreekpunt voor klanten.