Onderhoudsmanagement

Wij werken nauw samen met klanten om de laagst mogelijke kosten per draaiuur en stilstandstijden te realiseren. Een goed onderhoudsmanagement is hierbij van eminent belang. De accountmanager coördineert het Surmac team dat de klant hierbij assisteert. Alle delen van de organisatie worden hierbij betrokken. Wij gaan uit van het zeven elementen plan van het Cat Maintenance Management Systeem. Deze elementen zijn: preventief onderhoud, technische inspecties, olie analyses, reparatie analyses, registratie van machine historie, training en planning.

Enkele specifieke diensten die aangeboden worden om dit mogelijk te maken zijn:

Preventief Onderhoud
Het uitvoeren van regulier onderhoud, inspecties en eventueel het nemen van oliemonsters conform leveranciersvoorschriften.

CTS – Custom Track Services
Het controleren en opmeten van de slijtage aan rupsbanden en het doen van aanbevelingen om de levensduur daarvan te verlengen.

Technische Analyse – TA
Het uitvoeren van complete technische inspecties van machines met behulp van diagnostische instrumenten en op basis daarvan aanbieden van verschillende opties voor noodzakelijke reparaties.

S.O.S. – Systematisch Onderzoek Smeerolie
Oliemonsters worden met geavanceerde laboratoriumapparatuur geanalyseerd op de aanwezigheid van slijtagemateriaal en op de chemische en fysieke conditie van de olie. Middels deskundige interpretatie worden aanbevelingen gedaan aan de eigenaar van de machine.

Protective Stock programma
Afhankelijk van gemaakte afspraken met de klant kunnen speciale voorraden worden aangelegd in verband met kritische onderdelen of bij initiële voorraden van nieuwe machines.

PCR - Planned Component Replacement
Hierbij worden op aangeven van de klant revisies van componenten van te voren in kaart gebracht. Eventueel worden onderdelen van tevoren besteld (future dated orders).

Onderdelen pakketten
Samen met de klant kunnen pakketten worden ontwikkeld voor het uitvoeren van onderhoud en revisies. Deze pakketten bevatten alle onderdelen die doorgaans nodig zijn voor een specifieke klus.

Training
Een team van getrainde instructeurs is beschikbaar om als onderdeel van hun dienstverlening naar de klanten toe operationeel personeel en onderhoudspersoneel op te leiden voor de zorg en het onderhoud van machines. Trainingen worden eveneens verzorgd op de werkplek van de klant.

Software programma’s
Ter ondersteuning van het Equipment Management is er speciaal ontwikkelde software beschikbaar.